Videokonsultasjon

Ved konsultasjoner hvor fysisk undersøkelse ikke er nødvendig, kan du få tilbud om å bruke videokonsultasjon. Vi benytter "Skype for Business" og https://join.nhn.no. På denne siden finner du det du trenger for å koble deg opp og delta i videokonsultasjon med behandleren din.

Samtykke og e-postadresse

Behandler må ha muntlig samtykke fra deg for å kunne benytte videokonsultasjoner. Samtykket blir dokumentert, og du kan trekke det tilbake når som helst, og uten å måtte oppgi årsak, uten at det går ut over behandlingen din. For å trekke tilbake ditt samtykke, kontakt sekretær ved poliklinikken der du skal ha videokonsultasjonen.

Du må også oppgi e-postadressen din slik at vi kan sende deg innkalling til videokonsultasjonen.

Tekniske krav for å kunne delta på videokonsultasjoner

Du må ha en mobiltelefon, nettbrett eller PC ,med kamera, høyttaler og mikrofon (Windows) som er koblet til internett.

Internettforbindelsen må være stabil. 

Kostnader

Videokonsultasjoner er sidestilt med fysisk oppmøte hos behandler. Du mottar faktura for egenandelen som ved fysisk oppmøte.

Taushetsplikt og personvern

På samme måte som ved fysisk oppmøte, vil Helsepersonellovens og Pasientrettighetslovens regler om taushetsplikt være styrende for videokonsultasjonen og behandling av informasjon under samtalen. Relevante og nødvendige helseopplysninger blir journalført på lik linje som om samtalen foregår ansikt til ansikt eller per telefon. 


Revmatismesykehuset bruker to løsninger for videokonsultasjoner.Fant du det du lette etter?