Håndtering av risikopasienter ved Revmatismesykehuset (koronavirus)

Dersom du har sår hals, feber og hoste, må du ringe til fastlege eller legevakt, og holde deg hjemme.

Avbestill time på Revmatismesykehuset dersom du har feber eller andre luftveissymptomer slik at vi kan unngå risiko for smittespredning ved oppmøte.
Følg anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.

Symptomer

SARS, MERS og covid-19 / Wuhan-viruset) medfører sårt svelg, feber og hoste. Covid-19(Coronavirus) kan angripe lungene og medføre mer alvorlige symptomer som pustevansker og lungebetennelse.

Smitte

koronavirus smitter ved dråpesmitte mellom mennesker.
Kontaktsmitte ved direkte kroppskontakt eller via felles dørhåndtak og lignende kan heller ikke utelukkes.
Inkubasjonstid (tiden mellom smitte og symptomer) kan være opptil 14 dager, men oftest 4-6 dager.

Påvisning av koronavirus

Vurdering av symptomer gjøres vanligvis av fastlege eller legevakt. Virus påvises ved PCR teknikk. Oftest svar etter 2-3 dager. I Norge sendes prøver til Folkehelseinstituttet.

Råd til pasienter: (koronavirus)

• Hyppig og grundig håndvask med lunket vann og god generell hygiene anbefales
  • Hånddesinfeksjon er godt alternativ dersom håndvask er ikke mulig
  • Unngå smitte ved ikke å reise til epidemiske områder