PORS - Pasientstyrt oppfølging ved revmatisk sykdom

Behandlingsprogram, Poliklinikk

Pasientstyrt oppfølging ved revmatisk sykdom (PORS) gjelder for deg som er utredet og har fått behandling for artrittsykdom. Aktuelle sykdommer kan være Sero-positiv og Sero-negativ revmatoid artritt, Spondylartritt, Uspesifisert artritt, Psoriasisartritt og Juvenil revmatoid artritt.

For å bli inkludert i PORS må sykdommen din være i stabil og lavgradig eller rolig fase, slik at du ikke lengre trenger å komme til rutinekontroller ved Revmatologisk avdeling.

Innledning

Behandlingsprogrammet innebærer et samarbeid mellom deg, fastlegen din og Revmatologisk avdeling. Som bruker av PORS programmet skal du i utgangspunktet ikke lenger ha regelmessige rutinekontroller hos oss. Du trenger ikke henvisning fra fastlegen for å få time til revmatolog.

Om sykdommen din skulle forverre seg i en lengre periode eller mer varig, vil vi tilby deg tettere oppfølging på poliklinikken.

Henvisning og vurdering

Som PORS bruker, er du henvist tilbake til fastlegen din med bakgrunn i at sykdommen din er i remisjon (frisk av behandling) eller i lavgradig og stabil fase.

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Utredning

Du er utredet og har fått bekreftet en artrittsykdom.

Behandling

Din faste medisinske kontakt vil være fastlegen. Dersom du eller din fastlege mener det er behov for time til revmatolog på sykehuset kan du (eller din fastlege) ringe vår Callback-tilbakeringingstjeneste på telefon nr.: 72 82 61 11. Det samme gjelder dersom du har behov for  å fornye resept på spesialmedisin for revmatisk sykdom som fastlegen ikke kan skrive ut.

For bestilling av time, velg tastevalg 2 ”snakke med sykepleier”. Vi vil ringe deg tilbake snarest, senest innen 3 arbeidsdager for å gi deg råd, eller tilby deg en konsultasjon. Dersom du har behov for time på Revmatologisk poliklinikk må du ha med oppdatert medisinliste, svar på de siste blodprøvene fra din fastlege (ta med DMARD - skjemaet (blodprøveskjemaet))  og svar på eventuelle nye røntgen- eller MR-bilder tatt etter din siste kontroll på poliklinikken.

For bestilling av resept velger du tastevalg 3, "resepter". Vi vil da sende resepten som e-resept i løpet av 3 dager. Du kan hente ut medisinen på hvilket som helst apotek.

Fastlegen skal skrive ut alle resepter utenom biologiske DMARD-preparater som må foreskrives av revmatolog.

Oppfølging

Som bruker av PORS-programmet skal du gå til fastlegen din for oppfølging. Fastlegen kontrollerer blodprøver for pasienter som bruker sykdomsmodifiserende medisin (DMARD) etter skjema fra Revmatologisk avdeling, vanligvis hver 3. måned. Prøvesvarene innføres på DMARD-skjemaet som du skal ta med på alle kontroller.

Om du skal møte på legetime til hver kontroll eller enkelte ganger kun møte på laboratoriet ved fastlegekontoret, er opp til deg og fastlegen. Dette kan være avhengig av hvor stabil den revmatiske sykdommen er, og om det er andre problemstillinger som du trenger å diskutere med fastlegen din. Vi anbefaler imidlertid at du har minst en kontroll til fastlegen hvert år for klinisk vurdering og for å fornye aktuelle resepter.

Sjekkliste for utskriving - fastlege eller annen helsetjeneste overtar som primærkontakt

fastlege eller annen helsetjeneste overtar som primærkontakt

Faresignaler

Poliklinikk
Revmatismesykehuset
Revmatismesykehuset(Kart)
Margrethe Grundtvigs veg 6, 2609 Lillehammer
Besøkstider
mandag - søndag 08:00 - 21:00
61 27 95 00

Avbestille eller endre time

Dersom du har spørsmål om en timeavtale, ønsker å endre eller avbestille time, må du ta direkte kontakt på telefon mandag - fredag kl. 08.00-13:00.

Bruk telefonnummeret på innkallingsbrevet.

Det er mange pasienter som venter på behandling hos oss. Vi oppfordrer derfor at du gir beskjed om endring eller avbestilling av time så tidlig som mulig.

Timeavtalen må avbestilles/endres minst 24 timer (kun hverdager) i forveien. Dersom timen din er på en mandag, må du avbestille den senest fredagen før.

Du kan ikke avbestille eller endre time ved å sende oss e-post eller melding på sosiale medier. Dette er for å overholde personvernloven og pasientsikkerhetsloven.

Foto og film

​​​Det er tillatt å ta bilder og filme på Revmatismesykehusets område, men vær oppmerksom på at pasienter, pårørende og helsepersonell ikke skal fotograferes eller filmes uten samtykke.

Hvordan forebygge spredning av bakterier

​•Vask hendene ofte, bruk ev. hånddesinfeksjonsmidler
•Be om nytt sengetøy eller nattøy om du trenger det
•Be pårørende og venner om å vente med å besøke deg dersom de ikke er helt friske

Kafe

​Kafeen ligger i gamlebygget ved venterom1 og er åpen både for medarbeidere og besøkende.

Her finner du blant annet påsmurte rundstykker, kaker, varm mat og en fristende salat buffe, med et stort utvalg av kaffe og drikke.

Hverdager kl. 09.00 - 15.00
Helg kl. 10.00 - 15.00

Kiosk

​Vi har en liten kiosk i resepsjonen.

Sosialt samvær

​Det finnes fellesrom med TV i 2. etg.

Taushetsplikt

​​Alle sykehusets medarbeidere har taushetsplikt. Ved ankomst til sykehuset opplyser du hvilke pårørende som skal få opplysninger om din sykdom og behandling. Du kan selv sette begrensinger på om slike opplysninger skal gis.

Tolketjeneste

​Fremmedspråklige pasienter kan få hjelp av tolk under sykehusoppholdet og i poliklinikkene. Det samme gjelder tolketjeneste for døve, døvblinde og hørselshemmede. Tolketjenester er gratis. Ved behov for tolk meldes dette til avdelingen/sengeposten.

Trådløst nett (Wi-fi)

Pasienter og pårørende kan logge på det trådløse nettverket "SykehusGjest". Første gang må du registere deg med telefonnummer.